Sök

Lägre tillväxt än väntat för Zalando – omsättningen ökar

KinnevikZalandoe-handel

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Både resultatet och omsättningen ökar i Zalando.

Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte 1.330 miljoner euro under årets andra kvartal, motsvarande en ökning med 20,9 procent.

Enligt Bloombergs snittprognos väntades en omsättning på 1,36 miljarder euro och en försäljningstillväxt på 23,7 procent.

Zalandos försäljningstillväxt uppgick till 21 procent under andra kvartalet, såväl som under första halvåret och därmed nådde e-handlaren inte riktigt upp till tillväxtförväntningarna.

Bolagets justerade rörelseresultat under det andra kvartalet uppgick till 94,0 miljoner euro, siffran för samma period förra året var 81,8 miljoner. Förväntningarna var här 93,6 miljoner, enligt Bloomberg.

Zalando spår i företagets kvartalsrapport att försäljningstillväxten under 2018 kommer hamna i den lägre delen av det tidigare kommunicerade intervallet 20-25 procent.

Trots att Zalando justerar ned sina helårsutsikter, så säger sig bolagets vd Rubin Ritter vara nöjd med utvecklingen.

"Den starka utvecklingen i kundnyckeltalen visar att våra motor går extremt bra. Vi är nöjda att se att vårt fokus på att sätta kunden centralt betalar sig, trots fortsatt utmanande förutsättningar på modemarknaden", skriver han i rapporten med hänvisning till att Zalando under det andra kvartalet fick in 29 miljoner order, högsta nivån under ett enskilt kvartal, samt till att antalet aktiva kunder ökade med nästan 16 procent till 24,6 miljoner.

Prognosen för det justerade rörelseresultatet sänks också till den lägre delen av det tidigare kommunicerade prognosintervallet 220-270 miljoner euro för helåret.

Kinnevik äger 32 procent av aktierna i Zalando och innehavet är det värdemässigt största för investmentbolaget.

Resultatet möttes inte med glädje på Frankfurtbörsen – vid 09.30-tiden var Zalando ned med 6 procent. 

 

 

 

Läs mer