Grundare och vd hoppar av Flow Network – oeniga om innehållet

Flow Network Flow
Grundare och vd hoppar av Flow Network – oeniga om innehållet

Vd och medgrundare Per Möller.

Jonas de Lange

Reporter

Streamingnätverket Flow Networks medgrundare och vd Per Möller hoppar av bolaget och säljer hela sin ägarandel.

Trots framgångar både sett till samarbetspartners, investeringar och räckvidd tappar Flow Network, som leverar videoströmningstjänster till lokaltidningar runt om i landet, sin medgrundare och vd Per Möller.

Avhoppet grundas i oenighet kring vilken typ av innehåll Flow Network ska distribuera.

“Det man resonerar om är huruvida det ska vara traditionell tv, fast på nätet, eller digital rörlig bild”, säger Per Möller till Breakit.

Han förklarar att han själv anser att rörlig bild på nätet är något helt annat än linjär tv och att programformaten därför måste anpassas efter det.

“Jag menar väl att man måste ha en digital känsla i blodet om man ska kunna göra det här bra. Jag tycker mer och mer att det skiljer sig från vanlig tv. Det är ett helt eget konsumentbeteende på nätet. Hur man tycker att man ska driva trafik i onlinevärlden är en viktig fråga”, säger han.

Den åsikten verkar alltså inte bolagets andre grundare och styrelseordförande Michael Werner dela. Enligt Per Möller satsar bolaget för mycket på längre program som kräver ett stort engagemang från tittarna.

Han påpekar att de även har olika syn på hur bolaget ska drivas.

“Jag tycker ju att det finns vissa egenheter med att vara en startup. Det är en livsstil att driva en startup och ett helt annat tempo än i andra bolag. Det är en av sakerna vi inte har varit överens om”, säger han.

Vi har tidigare rapporterat om Flow Networks framgångar både med nya kunder och lyckade kapitalrundor. Det har även varit tal om en internationell expansion.

Huruvida avhoppet kommer att påverka bolagets posivia momentum återstår att se.

Per Möller själv tonar dock ned det hela.

“Det är egentligen inte så dramatiskt. Jag lämnar och kommer sälja mina andelar och det kommer att komma in en ny ägare och en ny människa som vd”, säger han.

De två grundarna äger i nuläget 20 procent av bolaget var och Norrköpings Tidningars Media är tredje största ägare med 17 procent.

Breakit söker styrelseordförande Michael Werner för en kommentar.

Uppdatering: Medgrundare och styrelseordförande Michael Werner har avstått från att kommentera vad som har lett till att grundarna har gått åt var sitt håll men medger att det påverkar bolaget.

“Visst kommer det att påverka i någon utsträckning. Det blir en annan som får ta vid där Per slutar och det kräver hårt jobb men vi är vana vid att jobba hårt”, säger han.

Han säger dock att han inte ser att det skulle påverka relationen med nuvarande och potentiella investerare.

“Vi har väldigt bra kontakt med våra investerare och känner dem väldigt väl. De vet vilken potential bolaget har”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER