Tencent-backade spelsuccén Fortnite drar in 2 miljoner dollar om dagen på mobiler

Tencent Epic games spelbranschen
Tencent-backade spelsuccén Fortnite drar in 2 miljoner dollar om dagen på mobiler

Foto: Press

Finwire / Breakit

Ännu inga ord om när Android-versionen kommer att lanseras.

De dagliga intäkterna för mobilspelsversionen av Epic Games-spelet Fortnite har nått två miljoner dollar under den senaste säsongen, enligt dataanalysföretaget Sensor Tower.

Det rör sig om versionen på Apple-plattformen IOS. Tidigare har man uppskattat de dagliga intäkterna till 1,2 miljoner dollar per dag, men nu bedömer Sensor Tower att intäkterna har stigit till cirka två miljoner dollar på daglig basis under de första tio dagarna av säsong fem.

Det motsvarar en ökning om tolv procent jämfört med de föregående tio dagarna, och en ökning om 19 procent jämfört med säsong fyra.

Den mest intäktsbringande dagen var 13 juli med tre miljoner dollar i intäkter, vilket slog det tidigare rekordet från första maj med 1,9 miljoner dollar.

Till dags dato har spelare spenderat mer än 150 miljoner dollar på iOS-versionen av Fortnite, men mycket talar för att summan kommer bli betydligt större då spelet lanserades i mars detta år. Android-versionen väntas släppas någon gång i sommar, enligt Sensor Tower.

Läs fler artiklar
LÄS MER