Tesla vill ha tillbaka pengar från leverantörer

Elbilar Bilar elfordon
Tesla vill ha tillbaka pengar från leverantörer

Elon Musk. Foto: Evan Vucci/TT.

Finwire / Breakit

"Visar bara att Tesla är desperata just nu."

Tesla har enligt uppgift frågat leverantörer om att få tillbaka en del pengar de har betalat för tidigare leveranser, i ett försök att nå lönsamhet. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till Wall Street Journal.

En av Teslas globala leverantörschefer ska ha skickat ett pm med en förfrågan om att få tillbaka en betydelsefull andel av betalningarna sedan 2016. Det beskrevs som betydelsefullt för Teslas verksamhet men också som en investering i biltillverkarens långsiktiga tillväxt som också kommer gynna dess leverantörer, skriver Techcrunch.

Detta har skapat ytterligare frågetecken kring bolagets kassaflöde: "Det är helt enkelt löjligt och visar bara att Tesla är desperata just nu", kommenterade Dennis Virag, tillverkningskonsult, till Wall Street Journal.

Tesla har avböjt att kommentera själva meddelandet till Wall Street Journal, men bekräftade att de söker prissänkningar på vissa projekt. De sa också att den här typen av förfrågningar är vanliga i förhandlingar mellan billtillverkare och leverantörer.

Läs fler artiklar
LÄS MER