Apotea växer – siktar på två miljarder i omsättning 2018

Apoteae-handelApotek

Pär Svärdson, grundare och vd Apotea. Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Pär Svärdsons nätapotek rusar fram.

Det svenska nätapoteket Apotea visar upp fortsatt stark tillväxt. I senaste rapporten visar företaget upp en ökad omsättning med 36 procent till 940 miljoner kronor, jämfört med 692 miljoner under samma period förra året. 

Antalet försändelser steg från 2,1 miljoner till rekordhöga 2,8 miljoner.

”Vi är mycket nöjda med försäljningen hittills i år, även om vi varit lite begränsade fram till flytten som genomfördes i maj, och vårt mål att sälja för minst två miljarder i år ligger kvar”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.se i ett pressmeddelande.

Under det andra kvartalet flyttade Apotea in i sitt nybyggda logistikcenter i Morgongåva. En flytt som innebär en kraftigt ökad kapacitet, något vi skrev om i slutet av förra året.

”Flytten har gått bra och de nya lokalerna är oerhört viktiga för att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas. Nu har vi äntligen möjlighet att gasa ytterligare”, säger Pär Svärdson.

Nätapoteket har också genomfört flera rekryteringar för att möta den ökade efterfrågan. Antalet anställda har ökat med 130 personer det senaste året och uppgår nu till 450 personer.

Under 2017 omsatte Apotea 1,5 miljarder kronor. Under 2016 omsatte företaget 983 miljoner kronor.

Läs mer