Kontorshotellet Wework förbjuder kött på event och i kafeterior

WeWork kontorshotell kontor
Kontorshotellet Wework förbjuder kött på event och i kafeterior

Foto: Press / Istockphotos.com

Tobias Blixt

Reporter

Företagets pengar ska inte längre användas för att uppmuntra köttkonsumtion, enligt ett mejl till de anställda.

Wework kan bäst beskrivas som en slags motsvarighet till Airbnb för kontorshotell. Företaget har som affärsidé att hyra kontorsutrymme av företag som de sedan kan inreda och hyra ut till högre priser.

Under fredagen meddelade den amerikanska kontorsjätten, som värderas kring 175 miljarder kronor och har ungefär 200.000 tusen medlemmar över hela världen, att de tagit ett något ovanligt beslut.

Företaget kommer inte längre att tillåta kött på företagets menyer eller event, de kommer inte heller tillåta att anställda använder företagets pengar för att köpa kött. Den informationen skickades ut till anställda i ett mejl, skriver Bloomberg.

“Ny forskning visar att en av de viktigaste sakerna som en individ kan göra för att minska sin personliga påverkan på miljön är att undvika kött”, skrev företagets medgrundare Miquel McKelvey i brevet enligt sajten.

Beslutet gäller företagets nästan 6.000 egna anställda och kommer inte att påverka egna event som anordnas av medlemmarna vid kontor. Företaget förbjuder inte heller anställda från att själva köpa och ta med sig köttbaserade maträtter.

Däremot skriver Bloomberg att företaget kommer att ta bort köttprodukter från olika matautomater placerade på runt 400 Wework-kontor.

I början av juli kunde vi rapportera att Wework är i full färd med att etablera sig i Stockholm.

Läs mer

Krisande Wework kapar utgifter och personal – locket på om Stockholm

Meetio slukas av jätten Logitech – men grundarna hade inte tänkt sälja: "En bra affär"

Nu hatar alla Wework – men i grunden har bolaget rätt

Läs fler artiklar
LÄS MER