Ingen "Bad Romance" mellan popikonen Lady Gaga och riskkapitalet

riskkapital Musik startup
Ingen "Bad Romance" mellan popikonen Lady Gaga och riskkapitalet

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Riskkapitalbolaget Lightspeed uppges ha satsat tungt i Lady Gagas hemliga startup.

Lady Gagas har i många år fängslat publiken på stora arenor runtom i världen. Men sedan en tid tillbaka har det avslöjats att popstjärnan är på väg att dra igång en startup med fokus på skönhet.

Haus Beauty, som bolaget heter, befinner sig än så länge i "stealth mode" . Det innebär att det ännu inte har lanserats och vi vet än så länge ganska lite om artistens planer. Men dokument som lämnades in till den amerikanska versionen patent- och registreringsverket visade att namnet är tänkt att kunna användas till en stor mängd produkter.

Även om företaget än så länge befinner sig i sin linda, så har techsajten Recode kunnat avslöja att Lady Gaga redan har lyckats locka till sig finansiering från riskkapitalbolaget Lightspeed.

Sajten skriver att det ännu är oklart hur mycket pengar som har investerats i Haus Beauty, men att Lightspeeds investeringar brukar ligga mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Det uppges också att Ben Jones är vd på det nystartade bolaget. Han var tidigare chef på Jessica Albas företag Honest Company.

Investeringar i startups inom skönet har vuxit i popularitet den senaste tiden. Hela 555 miljoner dollar har investerats i sköhetsbolag hittills i år enligt sajten, vilket redan är mer än vad som investerades under hela 2017.

Lady Gaga är långt ifrån den enda kändisen som startar sitt eget företag. Störst av dem alla inom skönhetsbranschen just nu är Kylie Jenner. Influencern tillika realitystjärnan lyftes i veckan upp av Forbes som världens yngsta miljardär som skapat sin egen förmögenhet.

Läs fler artiklar
LÄS MER