Elon Musk ger svar på tal om räddningsinsatserna i Thailand

Tesla
Elon Musk ger svar på tal om räddningsinsatserna i Thailand

Elon Musk. Foto: TT

Finwire / Breakit

Elon Musk försvarar sina ubåtar.

Elon Musk har på Twitter valt att försvara sina ansträngningar med att hjälpa ett pojklag som blivit fast i en thailändsk grotta med användning av SpaceX utrustning.

Pojkarna räddades av professionella dykare och andra hjälpande under tisdagen. Musks bidrag var små ubåtar i vilka pojkarna kunde ligga med de simmades ut från grottan med hjälp av dykare. Tesla-grundaren var själv på plats i Thailand för att bistå i räddningsarbetet men ubåtarna blev aldrig använda. 

Guvernören för provinsen Chiang Rai i vilken grottan ligger sade att SpaceX ubåtar var visserligen sofistikerade men inte praktiska.

Detta reagerade Musk på och på Twitter skrev han att personerna på SpaceX som gjort ubåten var helt övertygade om att den kunde utföra uppdraget efter att ha tittat på videomaterial och pratat med dykare som känt till resan.

Han bifogade även en mailkonversation med en av räddningsledarna som uppmanar Musk att fortsätta arbeta med ubåten. 

The former Thai provincial governor (described inaccurately as “rescue chief”) is not the subject matter expert. That would be Dick Stanton, who co-led the dive rescue team. This is our direct correspondence: pic.twitter.com/dmC9l3jiZR

— Elon Musk (@elonmusk) 10 juli 2018

 

Läs fler artiklar
LÄS MER