JP Morgan rekommenderar köp av Twitter efter dipp

JP Morgan rekommenderar köp av Twitter efter dipp

Finwire / Breakit

Twitters aktie sjönk efter oro om att en utrensning av falska konton skulle påverka plattformens redovisade användare.

JP Morgan rekommenderar köp av Twitter efter fredagens dipp som kom efter en artikel om den sociala plattformen från Washington Post.

I rapporteringen angavs det att mikrobloggen har stängt ned över 70 miljoner konton under maj och juni. Åtgärden är till för att städa upp antalet fejkkonton. På börsen blev reaktionen sur och Twitter-aktien handlades ned över fem procent.

Men här ser JP Morgan ett köpläge och rekommenderar att man tar tillfället i akt och plockar upp aktien.

Investmentbanken pekar på att det förekommer en viss förvirring i rapporteringen om huruvida de falska kontona kommer att påverka användartillväxten som presenteras senare denna månad.

Bankens egna bedömning är att många av det bortplockade kontona har varit latenta och därför inte kommer att falla in under aktiva månatliga användare.

Twitters finanschef Ned Segal gick efter artikeln själv ut på twitter och förklarade att de borttagna kontona inte skulle påverka Twitters redovisade användare, då de flera var mindre än 30 dagar gamla eller fångades upp direkt vid registrering.

Enligt JP Morgan väntas nettotillväxten i antalet månatliga användare bli på två miljoner under det andra kvartalet, jämfört med inga under samma period förra året. I det första kvartalet var nettotillväxten på sex miljoner.

JP Morgans riktkurs för Twitter är på 50 dollar, vilket motsvarar en uppsida på 13 procent från fredagens stängningskurs.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER