Zound industries vd Pernilla Ekman om turbulensen kring Konrad Bergström

Zound industries
Zound industries vd Pernilla Ekman om turbulensen kring Konrad Bergström

Pernilla Ekman, vd Zound Industries. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Turbulensen kring hörlursbolagen Zound industries grundare Konrad Bergström har inte påverkat ledningens arbete och bolagets väg framåt. Det säger bolagets vd Pernilla Ekman till Breakit.

Zound industries omsättning ökade med 35 procent förra året till 1,4 miljoner kronor och bolaget har flera spännande saker på gång framöver. I höst ska bolaget börja lansera röststyrka högtalare, 2019 ska produkter som tagits fram i samarbete med sportföretaget Adidas komma ut på marknaden och dessutom förbereds en börsnotering. 

Bolaget har också en pågående förhandling om sitt kontrakt om en varumärkeslicens med det brittiska bolaget Marshall som löper ut 2022. Förhandlingen har dragit ut på tiden och än så länge finns ingen överenskommelse klar.

Samtidigt har medierapporteringen kring Zound industries den senaste tiden handlat om intern turbulens. Ledningen hävdade att medgrundaren Konrad Bergström uppges ha läckt känslig information om bolaget och fick i slutet av maj sparken till följd av det.

Under onsdagen deltog Zound industries vd Pernilla Ekman i Breakits och Nordic innovations panelsamtal i Almedalen. Efteråt sa hon till Breakit att turbulensen kring Konrad Bergström inte har påverkat hennes arbete och bolaget i någon större utsträckning.

”Jag tror att turbulensen har varit större utanför Zound industries.” 

Samtidigt tycker Pernilla Ekman att det som har hänt är beklagligt.

”Det är naturligtvis väldigt tråkigt. Jag och Konrad har ju jobbat tillsammans länge men vi var tvungna att vidta åtgärder.”

Hur har det varit att jobba i den här turbulensen?

”Konrad har inte suttit i den operativa ledningen på väldigt länge så egentligen har det som har hänt inte påverkat arbetet särskilt mycket.”

Läs fler artiklar
LÄS MER