Nästa stora guldgruva inom fintech: "Det finns en lucka"

Collector Ventures Lendify fintech
Nästa stora guldgruva inom fintech: "Det finns en lucka"

Foto: Tobias Blixt

Caroline Englund

Reporter

Sitter du och klurar på hur du ska kunna skapa nästa succé inom fintech? Då finns det en lucka i marknaden enligt flera experter i branschen.

Klarna, Izettle, Enkla och Lendify. I Sverige finns gott om exempel på framgångssagor och spännande uppstickare på finansmarknaden – och branschen fortsätter att växa. Men var finns nästa guldgruva? 

Jo, på företagsmarknaden. Det är bland annat Almis vice vd Anna Hallberg övertygad om.

”De flesta uppstickare vänder sig nu till privatpersoner men nästa stora nisch är finansiering för företag. Där finns en stor lucka i dag,” sa hon under Breakit och Almis panelsamtal i Almedalen på tisdagen.

Även Erika Eliasson som är IR-chef på låneutmanaren Lendify ser den marknaden som ett möjligt område att satsa på i framtiden. 

”Det är enklare att digitalisera tjänster som vänder sig till konsumenter. Men gör vi det riktigt bra kan vi växa utifrån det. Men man kan säga att vi plockar de lägst hängande frukterna först”, sa hon i Breakits panelsamtal.

Enligt Erika Eliasson är den svenska fintechmarknaden långt i från mättad. 

”Det finns en enorm pool av kapital.”

Lena Apler, som är styrelseordförande i banken Collector, som genom sitt bolag Collector Ventures investerar i fintechbolag, vill se en utveckling av de bolag som nu finns på marknaden.

”Marknaden för startups måste vi dämpa  lite. Jag vill se fler scaleups! Nu måste alla mindre företag inom branschen se till att växa. När vi tittar på investeringar ska det handla om bolag som är skalbara och som har kommit en bra bit på väg,” sa hon i Breakits panel.

Läs fler artiklar
LÄS MER