Sök

Adalberths Norrsken i samarbete med Nordic Capital

Nordic CapitalNorrsken Foundation

Niklas Adalberth, grundare av norrsken Foundation.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Klarna-grundarens stiftelse och Nordic Capital i "strategiskt samarbete".

Niklas Adalberths stiftelse för socialt entreprenörskap, Norrsken foundation, får riskkapitalbolaget Nordic Capital som strategisk partner, det skriver Di Digital.

Tanken är att Nordic Capital ska hjälpa både Norrskens investeringsteam samt de entreprenörer som sitter på stiftelsens kontorshotell/inkubator, Norrsken House, med råd kring investeringar och verksamhetsförbättringar.

Nordic Capital hoppas på så sätt stärka sin hållbarhetsprofil.

”Det här är ett sätt för oss att engagera oss för hållbara bolag och lösningar i ett tidigare skede än våra portföljbolag” säger Kristoffer Melinder, partner på Nordic Capitals i ett pressmeddelande.

Niklas Adalberth, som tidigare varit med och grundat betalbolaget Klarna, har höga förhoppningar på samarbetet:

“Nordic Capital är världsledande på att bygga och skala upp hållbara företag. Det är fantastiskt att de nu kommer att stötta Norrsken och sociala entreprenörer i deras tillväxtresor".

"Genom detta partnerskap kan vi skapa positiv påverkan för många människor och till och med öka chanserna att lyckas skapa en social så kallad ’unicorn’– dvs ett företag som positivt påverkar en miljard människor”, säger han i ett pressmeddelande.

Är du på plats i Almedalen? Missa inte vår "Heta stolen"-intervju med Niklas Adalberth.

Läs mer