Sök

Nya Paradox-vd:ns drag: Ska satsa på spel för mobilen

Paradox Interactive

Ebba Ljungerud blir ny vd på Paradox. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Paradox sikar på att öka andelen intäkter från mobilspel

Det svenska spelbolaget Paradox har blivit mycket framgångsrikt, trots att bolaget i stort sett helt har ignorerat mobilen som spelplattform. 

Det ska nu ändras. Ett besked som kommer i samband med att Fredrik Wester kliver ned från vd-posten. 

Ambitionen är att området skall svara för 10 procent av försäljningen 2020. Det säger tillträdande vd:n Ebba Ljungerud i en intervju med Reuters. I dagsläget är siffran nära noll. 

Hon tar formellt över rollen efter grundaren Fredrik Wester i augusti. Ljungerud uppger också, likt sin företrädare, att bolaget skall gräva där det står.

Den kommande Paradox-chefen betonar vidare att företaget har en bra värdering och rikligt med kapital, vilket gör att det finns utrymme för förvärv.

Paradox har fått kinesiska tech-bjässen Tencent som en av sina ägare. Enligt Ebba Ljungerud är det inte självklart vilka av bolagets titlar som kan gå starkt på den kinesiska marknaden. Samtidigt betonar hon att det är fantastiskt att bolaget har en så stark partner, en aktör som också kan den lokala marknaden.

Spiltan uttalar sig också kring sitt ägande. Per Håkan Börjesson uppger att hans investmentbolag ser långsiktigt på sitt ägande genom att vara huvudägare. Han utesluter däremot inte att en mindre post kan säljas.

"Så länge vi har 50 procent tillsammans med Fredrik Wester kan vi behålla kontrollen och besluta om framtiden", säger han till Reuters.

Läs mer