Sök

Swedbank ute på rekryteringsoffensiv – ska hitta 500 digitala proffs

Swedbank

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

På jakt efter app-specialister.

Att sköta sina bankärenden över nätet är en självklarhet för många – och vi vill såklart att det ska gå så smidigt som möjligt.

Då gäller det för bankerna att hålla koll på det senaste.

Nu genomför storbanken Swedbank, med vd:n Birgitte Bonnesen i spetsen, en större offensiv där 500 digitala specialister ska rekryteras fram till årsskiftet, rapporterar Dagens industri.

Det handlar exempelvis om programmerare, mjukvaruingenjörer och app-specialister.

Lotta Lovén är chef för digital banking på Swedbank.

”Vi är nu inne i en stor transformation där det digitala är den absolut vanligast förekommande mötesplatsen och det är klart att vi måste positionera oss för det och bygga framtiden och vara vassa där”, säger Lotta Lovén till Di. 

Hon menar att Swedbank vill vara beredda i en tid där behovet av viss typ av kompetens skiftar och flaggar för att en del ”obsolet kompetens” kan komma att försvinna.

Banken uppger samtidigt att kostnaderna kopplade till rekryteringarna är i linje med det kostnadstak som tidigare kommunicerats.  Di uppger att kostnadstaket för 2018 och 2019 ligger på 17 miljarder kronor per år.

Vi har tidigare rapporterat om storbanken Nordea tappat tunga digitala chefer och banken har meddelat att man flyttar en stor mängd IT-jobb utomlands.

Läs mer