Ta chansen att podda med mig och Breakit – hela hösten

Breakit Poddar Podd
Ta chansen att podda med mig och Breakit – hela hösten

Stefan Lundell, medgrundare av Breakit. Foto: Jonas de Lange

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stefan Lundell drar på sig säljkepsen för att förverkliga en fem år gammal dröm.

Jag minns inte det exakta datumet men det måste ha varit för snart fem år sedan då det plötsligt slog mig – varför finns det ingen daglig podd om ekonomi?

Kort därefter stegade jag in till Dagens industris chefredaktör för att pitcha idéen. Men responsen var svag. Varför starta en produkt som konkurrerade med själva kärnan, papperstidningen, frågade sig DI:s ledning.

På ett sätt var invändningen relevant. En bärande tanke med den dagliga podden var just att redan stressade folk i karriären skulle slippa att skanna av hela nyhetsflödet innan de kom till jobbet.

Återigen kom jag dragandes med min gamla idé om en daglig ekonomipodd

Istället skulle lyssnaren i lugn och ro, på väg till jobbet, ladda ner min podd. I podden skulle lyssnaren sedan få de senaste ekonominyheterna serverade och dessutom analyserna och det hetaste affärsskvallret. Allt avklarat på sisådär tio minuter. Varför skulle någon vilja skrolla runt på Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Financial Times och de andra stora ekonomisajterna efter det?

En daglig ekonomipodd skulle kort sagt vara kontraproduktiv för Dagens industri. Men det är inte en relevant invändning, argumenterade jag. Finns behovet från läsarna (lyssnarna!), så ska vi göra det. Annars gör någon annan det.

Men jag talade inför döva öron. Något år senare hoppade jag av Dagens industri-tåget och startade istället Breakit tillsammans med Olle Aronsson.

Idag är Olle Aronsson vd och den som i slutändan har sista ordet när det gäller större redaktionella satsningar på Breakit. Lyckligtvis var han inte särskilt svårövertalad när jag återigen kom dragandes med min idé om en daglig ekonomipodd.

Faktum är att det var Olle som uppmuntrade mig att gå vidare med projektet. För det är så vi ser det, som ett projekt. Vi testar helt enkelt. Finns det inte tillräckligt stort intresse bland lyssnare och sponsorer så lägger vi ned projektet.

Redan nu har vi rekryterat in ett riktigt radio- och poddproffs

Själv är jag dock så klart övertygad om det kommer bli en succé! I september drar vi igång. Redan nu har vi rekryterat in ett riktigt radio- och poddproffs som ska leda satsningen. Jag och övriga Breakit-redaktionen kommer självklart också vara med i podden. Men förutom att jobba redaktionellt har jag också fått på mitt bord att ragga in kommersiella partners till projektet.

Och om jag lite snabbt och lätt släpper mitt redaktionella fokus och istället sätter på mig säljkepsen (varning, varning!) så är det faktiskt ett smått unikt upplägg som sponsorerna av vår dagliga podd kommer att erbjudas. Mer än så vill jag inte säga nu – ring eller maila mig direkt på så ger jag dig hela pitchen istället.

Mobil: 070-7551285

Mejl: stefan@breakit.se

PS. Då kanske jag dessutom avslöjar namnet på radiostjärnan vi precis rekryterat in för att leda projektet. Intresset är så klart stort. Det måste man ju skriva i sådana här sammanhang men sanningen är att vi bara igår fick två inkommande samtal från potentiella partners. Hoppas jag snart hör av dig också!

Läs fler artiklar
LÄS MER