Happy Socks-grundaren om konkursen i The Cords & Co: ”En hel del otur”

The Cords & Co
Happy Socks-grundaren om konkursen i The Cords & Co: ”En hel del otur”

Mikael Söderlindh och Viktor Tell är grundarna av Happy Socks och Cords & Co. Foto: Pressbilder.

Erik Wisterberg

Reporter

The Cords & Co skulle bygga ett globalt manchester-imperium.
Det gick sådär.

För bara några månader sedan var planen att ta in 25 miljoner kronor från allmänheten, via en crowdfundingkampanj på Fundedbyme.

I dag avslöjar Breakit att Happy Socks-grundarnas nya startup – modebolaget The Cords & Co – går i konkurs.

När Breakit når Mikael Söderlindh, medgrundare till både Happy Socks och The Cords & Co, kan han inte svara på frågor. Detta med hänvisning till att han är på väg att gå på ett flygplan.

Istället återkommer Mikael Söderlindh via mejl.

”Så här i efterhand kan man se att vi vill för mycket, för snabbt - tillsatte för mycket raketbränsle med en stark tilltro på det coola koncept vi utvecklat”, skriver han.

Enligt bolagets egna uppgifter har grundare och investerare tryckt in 83 miljoner kronor i The Cords & Co. Till det kommer en bankkredit på 15 miljoner.

Enligt Mikael Söderlindh har bolaget dock inte utvecklas i den takt som krävs för att kunna nå lönsamhet.

”Till följd av detta och en hel del otur tog vi beslutet att göra om strategin, att försöka utveckla bolaget organiskt, men detta dödade glädjen och entusiasmen i projektet. Detta tillsammans gjorde att vi nu tog beslutet att stänga ned bolaget och fokusera på de andra projekten vår ägargrupp har investerat i och driver tillsammans”, skriver Mikael Söderlind.

Idén bakom The Cords & Co var att bygga ett globalt modevarumärke helt baserat på kläder i manchestertyg. En toppmodern e-handel parat med influencersamarbeten och butiker i bästa läge skulle göra det randiga tyget hetare än någonsin.

Nu verkar det som att manchester-revolutionen får vänta.

Crowdfundingkampanjen, som enligt Breakits källor var ett försök att rädda bolaget, avbröts i april utan att några pengar togs in.

Läs fler artiklar
LÄS MER