Byggde "Blocket i Ryssland" – så snabbt växer deras succébolag nu

Avito
Byggde "Blocket i Ryssland" – så snabbt växer deras succébolag nu

Finwire / Breakit

Avito redovisar motsvarande 285,5 miljoner dollar i intäkter för räkenskapsåret som inleddes i april i fjol – vilket innebär en tillväxttakt om 29 procent på årsbasis.

Det framgår av ett pressmeddelande från investmentbolaget Vostok New Ventures, där svenskgrundade Avito är största portföljbolag.

På rörelseresultatnivå uppgick det justerade rörelseresultatet innan avskrivningar (EBITDA) till motsvarande 169,3 miljoner dollar under det senaste räkenskapsåret, jämfört med 127,6 miljoner dollar under räkenskapsåret 2016.

Unika årliga annonsörer uppgick till 23,65 miljoner, en ökning med 4,7 procent jämfört med 22,59 miljoner under samma period tidigare år.

Avito äger och driver Rysslands största onlineplattform för köp- och säljannonser. Bolaget grundades av svenskarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, som blev förmögna när de sålde delar av bolaget.

De senaste åren har duon seglat upp som två av Stockholms mest aktiva affärsänglar och har bland annat köpt in sig i Klarna, e-handlaren Stellar equipment, och matsvinnsappar som Karma och Why Waste.

Läs fler artiklar
LÄS MER