Entreprenörer, profiler och jurister – här är Breakits nya krönikörer

Entreprenörer, profiler och jurister – här är Breakits nya krönikörer

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

I dag står det klart att Breakit kompletterar sitt nyhetsflöde med en rad välkända krönikörer och bloggare.

Sajten kan idag presentera nya bloggare och krönikörer i form av medieprofilen Viggo Cavling, journalisten Emanuel Karlsten, Spotifys tidigare teknikchef och affärsängeln Andreas Ehn, startupprofilen Lisa Enckell, Vint- och AdProfit-grundaren Louise Fritjofsson och digitala byrån Matters grundare Mathias Eriksson.

”Vi har fått till en väldigt bra och bred mix som kommer kunna förmedla en unik inblick i den digitala entreprenörsvärlden. Vi är väldigt nöjda”, säger Jon Mauno Pettersson, nyhetschef på Breakit.

Breakit har även gjort klart med en ny form av native-samarbete med den startup-inriktade juristbyrån Jansson & Norin, som kommer att skriva om alla juridiska fällor en startup-entreprenör kan råka trampa i under sin entreprenörsresa. Jansson & Norin ska också lägga kraft på att lyfta fram de affärsmöjligheter som ny teknik i kombination med juridik kan skapa.

”För oss är det viktigt att de sponsrade texterna på sajten ska vara minst lika intressanta som våra journalistiska och oberoende artiklar. Där tror vi att Jansson & Norin, som länge varit engagerade i startup-communityn, kommer att bli ett klockrent samarbete som skapar ett stort värde för våra läsare”, säger Jon Mauno Pettersson.

Viggo Cavling, som är partner i analysföretaget Inizio och entreprenör i egna bolaget VCRO, lämnar således Dagens Media, där han den senaste tiden bland annat har bloggat om digitala medier.

”Jag vill vara på Breakit för att detta är framtiden. Jag är övertygad om att den digitala revolutionen bara är i början. Det mesta återstår, men Breakit är flygbussen ut till Arlanda och den stora resan. Jag vill också bort från den traditionella mediebranschen som jag tycker backar in i framtiden”, säger Viggo Cavling.

Startup-profilerna Lisa Enckell och Andreas Ehn kommer att blogga om en minst sagt extraordinär entreprenörsresa som paret precis har påbörjat. Under de kommande fem åren ska duon bo, resa och investera i de tio länderna som beräknas bli världens största ekonomierna i framtiden. 

"Det känns väldigt kul att få blogga för Breakit. Breakit har inom en kort tid etablerat sig som ett nav för Sveriges startupscen. Vi ser fram emot att kunna bidra med en glimt av vad som händer i resten av världen och att få dela med oss av våra erfarenheter till Breakits läsare”, säger Lisa Enckell.

Louise Fritjofsson kommer i sin tur att ge läsarna en unik inblick i en startup-entreprenörs vardag – med allt vad det innebär.

“Att få möjligheten att jobba med några av Sveriges bästa journalister och tillsammans ge Sverige och världen en bättre inblick i entreprenörsskapet sanna vardag är enormt spännande”, säger Louise Fritjofsson.

För knappt en månad sedan förvärvade Breakit sajten Swedish Startup Space, som en del av en kommande satsning på en engelskspråkig systersajt. Med anledning av detta, och för att kunna nå ut till så många som möjligt, kommer både Ehn & Enckell och Louise Fritjofsson att skriva majoriteten av sina inlägg på engelska.

Journalisten Emanuel Karlsten och Mathias Eriksson, grundare av contentbyrån Matter och tech-startuperna Gadlet och Daily Bits Of, kommer att kliva in som nya krönikörer på sajten.

Breakit grundades i februari 2015 av de tidigare Dagens industri-journalisterna Stefan Lundell och Olle Aronsson. Sajten har sedan lanseringen i april växt kraftigt och kontinuerligt och har idag drygt 50 000 unika besökare i veckan.

Spana in våra bloggare!

Läs fler artiklar
LÄS MER