Sök

Kry knycker chef från Blocket – hon blir Sverigechef hos nätläkaren

Kry

Sarah Wu. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Sarah Wu ska se till att nätläkaren Kry fortsätter sluka marknadsandelar i Sverige.
”Nu är det mitt ansvar att se till att vi jobbar i rätt riktigt", säger den nya Sverigechefen.

Kry har rekryterat Sarah Wu till rollen som Sverigechef. 

Hon har en bakgrund inom Schibstedägda Blocket där hon ansvarade för marknadsplatsen för köp och sälj av prylar. 

Sarah Wu berättar att hon inte hade några planer på att lämna annonsjätten – förrän hon fick kontakt med den digitala vårdgivaren.

”Kry har gått från en liten svensk startup till ett europeiskt bolag. Nu är vi i skalfasen och ska forma både organisationen och affären, så det känns som rätt timing". 

Sarah Wu förklarar att hon alltid varit intresserad av att arbeta inom bolag som har en stor samhällsinverkan. Då passar Kry bra eftersom bolaget för stunden är med och ritar om spelplanen för vården.  

Sarah Wu har från början en utbildning i bioteknik, och ser stora möjligheter för tekniken inom vården. 

"Det används ju brett inom vården generellt. Men när det appliceras på mer patientnära behov så kommer vi säkerligen också titta närmare på det", säger hon. 

För muskler finns det minst sagt hos Kry som nyligen plockade in en halv miljard kronor i riskkapital. Pengarna ska bland annat användas till en lansering i Storbritannien, och i den satsningen hittar vi numera den tidigare Sverigechefen Livia Holm.

Sarah Wu menar att rollen som Sverigechef bland annat handlar om att driva tjänsteutveckling, skapa patientnytta och leverera bra vård. Hon säger att hennes största utmaning ligger i att säkerställa att fokus och kraft läggs på rätt saker.

”Nu är det mitt ansvar att se till att vi jobbar i rätt riktigt och fortsätter den här utvecklingen”; säger Sarah Wu.

Läs mer