Disney ännu närmare ett köp av 21st Century Fox-tillgångar

Disney
Disney ännu närmare ett köp av 21st Century Fox-tillgångar

Foto: AP Photo/Richard Drew

Finwire / Breakit

En uppgörelse kryper närmare.

Walt Disney är nära att få ett godkännande från de amerikanska myndigheterna för att förvärva 21st Century Fox-tillgångar. Det skulle i så fall innebära ett tufft avbräck för Comcast som också är ute efter att lägga vantarna på tillgångarna.

Enligt uppgifter till Bloomberg News väntas justitiedepartementet ge tummen upp för Disney-affären om bara två veckor. Disney ska ha gått med på att sälja vissa tillgångar för att undvika konkurrensproblem som uppstår i och med affären, säger en källa.

Under gårdagen höjde Disney sitt bud på Fox-tillgångarna till 38 dollar per aktie, eller totalt 71,3 miljarder dollar. Comcasts senaste bud ligger på 35 dollar per aktie, totalt 65 miljarder dollar.

Anledningen att Disney redan nu närmar sig ett godkännande från konkurrensmyndigheterna är att det initiala budet lades fram i december i fjol. Därmed kunde nöjesjätten redan då börja bearbeta myndigheterna för att få igenom en affär.

De tillgångar som Disney vill köpa från Fox är inom film och tv, ägandet i brittiska Sky och videostreamingtjänsten Hulu. Vid en transaktion skulle den Rupert Murdoch-ägda underhållningskoncernen lämnas kvar med sina enheter inom nyheter och sport.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER