Sök

Elon Musk varnar: Tesla-anställd har saboterat för företaget

TeslaElbilarTesla

Elon Musk. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Tesla undersöker just nu ett ärende där en anställd bland annat ska ha läckt känslig företagsinformation.

En Tesla-anställd har genomfört ett "omfattande och skadligt sabotage" mot företagets verksamhet. Det har bolagets vd och grundare Elon Musk skrivit i ett mejl till Teslas anställda, enligt Reuters som har tagit del av e-posten.

Som exempel på sabotage nämns i mejlet kodändringar i tillverkningsverksamhetens operativsystem, samt att den anställde ska ha skickat känslig företagsinformation till tredje part.

"Den fulla omfattningen av hans handlingar står ännu inte klar, men det han har erkänt hittills är ganska illa. /…/ Det motiv han själv uppger är att han ville ha en befordran som han inte fick", skriver Elon Musk.

Tesla-vd:n skriver att bolaget ska fortsätta att undersöka ärendet vidare under veckan. Bland de frågor Elon Musk vill ha svar på är om den anklagade mannen agerade på egen hand eller om han arbetat tillsammans med utomstående.

"Som ni vet finns det en lång lista på organisationer som vill att Tesla ska dö", skriver Elon Musk vidare i mejlet och nämner som exempel investerare som blankat aktien, konkurrerande biltillverkare samt olje- och gasbolag.

Läs mer