Dreams känga till Zlatan och Bethard – lanserar Savehard

Dreams Leovegas Sparande
Dreams känga till Zlatan och Bethard – lanserar Savehard

Zlatan Ibrahimovic och Joakim Jörlander, marknadschef på Dreams. Foto: TT / Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill få svenskarna att spara istället för att spela.

Fotbolls-VM är i gång och när Sverige gör sitt första framträdande i turneringen på 12 år kommer många att bänka sig framför TV:n.

Men fotbolls-VM är inte bara en fest för alla fotbollsälskande människor – det är också en viktig period för alla spelbolag och miljardindustrin kring betting.

Svenska Leovegas skrev exempelvis i en rapport i början av maj, att det var svårt att förutse mängden marknadsföringen under det andra kvartalet på grund av marknadsmöjligheterna kring fotbolls-VM.

Betsson gjorde ett liknande uttalande i sin rapport från februari där de skrev att företaget kommer att investera i marknadsföring för att kapitalisera på det ökade intresset för spel i samband turneringen.

Men det finns också motkrafter. Nu har det svenska spar-appen Dreams lanserat sajten Savehard – en tydlig passning till fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics spelbolag Bethard.

Den nya sajten – som i ärlighetens namn nog främst bör ses som ett PR-trick – syftar till att få folk att spara pengar istället för att satsa dem på sport.

“Kakafonin i spelbranschen har nått hysteriska nivåer och det kom till en punkt där vi inte kunde hålla oss från att replikera. Savehard.se är vårt sätt att påminna om att det är smartare att spara än att betta”, säger Joakim Jörlander, marknadschef på Dreams i ett pressmeddelande.

Samtidigt lanserar Dreams även en funktion som gör att användaren kan välja att spara 100 kronor varje gång Sverige gör ett mål.

“Istället för att spela på matchen så kan du spara på matchen”, säger Joakim Jörlander.

Breakit var först med att avslöja att Zlatan skrivit på ett annonsavtal med Bethard, något som senare resulterade i att fotbollsstjärnan blev delägare i bolaget. 

Enligt regeringens betänkande "En omreglerad spelmarknad" omsatte spelbranschen efter utbetalda vinster cirka 21 miljarder kronor 2016.

Regeringen har tidigare i år röstat igenom en proposition för en omreglerad spelmarknad där utländska spelbolag ska börja skatta i Sverige.

Läs fler artiklar
LÄS MER