Ica-butiken ber kunderna om ursäkt för e-handelskaoset – "Vill säga förlåt"

Breakit - Ica-butiken ber kunderna om ursäkt för e-handelskaoset – "Vill säga förlåt"

Foto: Pontus Lundahl / TT

Towe Boström

Reporter

Matjättens e-handelskaos får anslutna handlare att be kunderna om ursäkt.
"Det har varit en väldigt expansiv fas och tyvärr har vi haft vissa inkörningsproblem", säger Icas presschef Ola Fernvall.

Under förra veckan kom rapporter om att Icas e-handelssatsning fått en tuff start.

Matjätten har öppnat en så kallad dark store, ett central e-handelslager, i Stockholm. Tanken är att lagret ska hjälpa handlarna att skicka ut matkassar till sina kunder.

Allt har dock inte gått enligt plan och Ica-handlare har tidigare klagat över att de är missnöjda med både plock och logistik.

Under torsdagen skickade en av de större Ica-butikerna ut ett mail med rubriken ”Vi vill säga förlåt”. Butiken ber om ursäkt om onlinehandeln inte levt upp till förväntningarna.

Butiken berättar att de först tyckte att den nya satsningen verkade toppen för kunderna.

”Tyvärr gick övergången inte så smidigt, då distribution inte hängde med när vi och andra Ica-butiker anslöt sig till e-handelslagret”.

Butiken skriver vidare att plockarna jobbar stenhårt för att växa in i den nya kostymen.

”Vi vill säga förlåt och hoppas på din förståelse”.

Ola Fernvall, presschef hos Ica, kommenterar utskicket:

"Det har varit en väldigt expansiv fas och tyvärr har vi haft vissa inkörningsproblem, vilket tyvärr inte är helt ovanligt när man startar upp en ny verksamhet."

Han berättar att ett 40-tal butiker anslutit sig till e-handelslagret där man biffat upp bemanningen och utökat sortimentet med över 12 000 varor.

"Vi har förståelse för att de handlare och de kunder som berörts av detta är kritiska. Men vi har nu åtgärdat flera av uppstartsproblemen och under den senaste veckan fungerar leveranserna mycket bättre, men vi har fortfarande en del förbättringsarbete kvar att göra", säger Ola Fernvall.

Det var i april som Ica öppnade sin första "dark store".  Som Ica-handlare bestämmer du själv vilka priser du vill ha på dina produkter på nätet, trots att varorna i detta fall är identiska och skickas från samma lager.

Missa inte artikeln där vi går närmare in på den tuffa kampen som väntar Ica-handlare på nätet.

Läs fler artiklar
LÄS MER