Historiskt möte mellan Trump och Kim – då pratar alla om Potcoin

USA Kryptovaluta Politik
Historiskt möte mellan Trump och Kim – då pratar alla om Potcoin

Foto: AP / TT

Tobias Blixt

Reporter

En kryptovaluta för cannabisköpare tog Dennis Rodman till Singapore.
Nu syns de överallt.

I dag ägde mötet som alla har väntat på i månader äntligen rum. USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-un reste båda två till Singapore för att diskutera ländernas relation, fred på Koreahalvön och en omtalad nedrustning av Nordkoreas kärnvapen.

Det historiska mötet har dominerat nyhetssändningarna under dagen – men en hel del av strålkastarljuset har också landat på en något oväntad aktör.

På plats i Singapore finns det tidigare NBA-proffset Dennis Rodman, en av få människor som har träffat både Donald Trump och Kim Jong-un.

Anledningen till att Dennis Rodman befinner sig vid mötet är inte resultatet av ett officiellt uppdrag att medla mellan de två ledarna, även om han själv har uppgett på Twitter att han finns där som stöd för sina vänner.

Hela resan dit är nämligen sponsrad av Potcoin, rapporterar The Independent.

Potcoin är en kryptovaluta som vill bli den självklara valutan i handeln med cannabis och de sponsrade enligt The Independent även Dennis Rodmans resa till Nordkorea förra året.

Dennis Rodman har inte bara vandrat runt på Singapores gator med Potcoin-tisha, han har även fått vara med i CNN och har fotats av andra medier som är på plats för att bevaka mötet.

Om mötet kommer att resultera i ett större uppsving för Potcoin återstår att se.

Läs fler artiklar
LÄS MER