Grundade Avanza – nu tar han toppjobb hos ärkefienden

NordnetAvanzaPå nytt jobb

Ronnie Bodinger. Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

"Nordnet och Avanza tar inte kunder från varandra - utan från storbankerna".

Ronnie Bodinger var 1998 med och startade hq.se fondkommission som senare blev Avanza. Där var han kvar som teknisk chef i 14 år - och startade upp både bank-, försäkrings- och fondverksamheter.

“Tiden efter 2000-kraschen var lite kaotisk. Tekniken var inte så mogen som den är nu. Men jag är nöjd med hur vi byggde systemet då, även om man med dagens ramverk hade gjort annorlunda”, säger han och fortsätter.

“Idén redan från början var att vi inte kunde ha 30 år gamla system, som alla storbanker hade, eftersom de är för långsamma. Efter tio år kände vi att det vi byggt inte skalade längre och byggde om hela banken med toppmodern arkitektur som lanserades sommaren 2012”.

Sedan han slutade på Avanza har han hunnit med att vara teknisk chef på MTG och Cabonline (som nyligen såldes, något som Breakit kunde avslöja).

Nu blir han tillfällig teknisk chef på Avanzas ärkefiende Nordnet efter att Tuva Palm har slutat.

“Visst är Avanza och Nordnet konkurrenter, men jag skulle också säga att det är tack vare att vi sporrar varandra som vi har sått upp mot de stora bankerna. Nordnet och Avanza tar inte kunder från varandra, utan från storbankerna”, säger han.

Tjänsten är på konsultbasis och i arbetet ingår att rekrytera en ny teknisk chef.

Läs mer