Solidtango påbörjar sin expansion - Tyskland blir första erövringen

Solidtango Videostreaming Solidtango mot Europa
Solidtango påbörjar sin expansion - Tyskland blir första erövringen

GRUNDARNA MATHIAS STJERNSTRÖM OCH JOHAN LUNDQVIST.

Jonas de Lange

Reporter

Videotjänsten Solidtango expanderar sin verksamhet och öppnar säljkontor i Tyskland.

Vi har tidigare kunnat rapportera om Solidtangos framgångar och deras planer på att expandera verksamheten. I ett pressmeddelande skriver bolaget nu att Tyskland är nästa land ut för videotjänsten.

"Vi har stora förhoppningar om att vi kommer att bli lika framgångsrika i Tyskland som vi blivit i Sverige", säger bolagets vd, Johan Lundqvist i en kommentar.

I nuläget har Solditango ungefär 250 000 användare i Sverige. Huvudfokus ligger på sportevenemang och det kommer att vara huvudfokuset även i Tyskland. I samband med lanseringen kommer bolaget även att släppa en helt tyskspråkig version av tjänsten.

I en tidigare intervju med Breakit berättde Johan Lunqvist att årets omsättningen förväntas överstiga 20 miljoner kronor. Han avslöjade i samma intervju att det inte är helt osannolikt att bolaget tar in externt kapital i samband med expansionen till fler marknader. I den här omgången verkar det dock inte vara aktuellt.

“Först vill vi visa att vi kan expandera till en eller två länder i Europa av egen kraft. Det är viktigt för oss själva men även för att visa investerarna att det här är inget man pumpar in pengar i och som ska gå med förlust i tio år innan det eventuellt blir något av det”, sade Johan Lindqvist till Breakit då.

Läs fler artiklar
LÄS MER