Snapchats syrliga känga: "Uppskattar om Facebook snor vår datapolicy"

Facebook Snap snapchat
Snapchats syrliga känga: "Uppskattar om Facebook snor vår datapolicy"

Evan Spiegel. Foto: AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

Evan Spiegel strör salt i Mark Zuckerbergs dataskyddssår.

Snap har haft en tuff resa de senaste åren av framförallt en anledning – Facebook. Den digitala giganten har flera gånger kopierat Snapchats funktioner rakt av och plockat in dem i både Instagram, Facebook och Messenger. Det handlar framförallt om funktionen Stories, där användare kan lägga upp bilder som försvinner efter 24 timmar.

Under sajten Recodes event Code conference ger Evan Spiegel, vd på Snap som äger Snapchat, en bild av att han inte är särskilt berörd av kopieringsfrekvensen.

“Den bästa känslan man kan få som designer är när man har gjort något som är så elegant och enkelt att det enda någon annan kan göra är att kopiera det exakt. Det tror jag designerna på vårt bolag också känner”, sade han från scen och fortsatte:

“Jag tror att vårt team finner glädje i att dra världen i rätt riktning och att det kommer fortsätta vara vår strategi framöver. För att ta det ett steg längre så skulle vi verkligen uppskatta om de (Facebook reds. anm.) kopierade vår dataskyddspolicy också.”

Meningen följdes av ett sus både publiken och Recodes Kara Swisher. Kommentaren kommer efter att Facebook varit i hårt blåsväder hela våren efter att data läckt från tjänsten genom Cambridge analytica-skandalen.

Men det var inte bara fritt fram för Spiegel att hålla låda. Snapchat har haft svårt att få ordentlig snurr på sina intäkter och visa att bolagets nya automatiska annonsmarknad fungerar som affärsmodell.

“Jag tror att vi såg fjärde kvartalet förra året vilken påverkan det kommer ha på våra intäkter och att investerarna kommer vara bekväma i det beslutet men det kommer ta ett tag att bygga upp det förtroendet”, sade han.

Kara Swisher: Så ni kommer fortsätta att göra folk förbannade kvartal efter kvartal eller vad?

“Vi försöker alltid kommunicera de beslut vi fattar men i slutändan tror jag att folk behöver se en kontinuitet i resultat”, sade Evan Spiegel.

Läs fler artiklar
LÄS MER