Hajpade Paradox nya drag: Gör utbildning av spel

Paradox Interactive Gamification
Hajpade Paradox nya drag: Gör utbildning av spel

Shams Jorjani, affärsutvecklignschef på Paradox. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Cities skylines får särskilda utbildningsscenarion i ny version.

Paradox interactive är den svenska spelutvecklaren och förläggaren som gjort stor succé med skapelser som Cities Skylines, Stellaris och Hearts of Iron-serien. På börsen har Paradox gått som en raket sedan noteringen 2016 och idag värderas bolaget till 22 miljarder kronor – över 80 gånger årsvinsten.

Nu har det hajpade spelbolaget hittat en ny inriktning för Cities skylines. I ett samarbete med lärandeplattformen Teacher gaming lanserar en särskild utbildningsversion av spelet.

Den nya versionen innehåller en rad olika scenarion som ska lära barn om saker som hållbar stadsplanering och medborgares rättigheter och skyldigheter.

“Att göra om våra spel till utbildningsverktyg som bidrar till roligt och interaktivt lärande är något som ligger oss på Paradox nära om hjärtat. Vi valde Teacher gaming för att strukturera våra spel för klassrummen för att vi är nya på området och de har rätt erfarenhet och kunskap för att göra det på rätt sätt”, säger Shams Jorjani, affärsutvecklingschef på Paradox.

Teacher gaming har över 5.000 lärare och utbildningsinstitutioner som kunder till sin tjänst.

Läs fler artiklar
LÄS MER