Sök

Zound Industries sparkade Konrad Bergström – nu stänger de ned hans "framtidslabb"

Zound industries

Konrad Bergström.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Zound Industries sätter stopp för Konrad Bergströms avdelning.

Under tisdagsmorgonen stod det klart att grundaren Konrad Bergström sparkas från Zound Industries.  

Enligt bolaget ska han bland annat ha läckt känslig information och företagshemligheter.

Vi har tidigare rapporterat att Konrad Bergström varit på väg att lämna det svenska hörlurs- och högtalarbolaget på grund av en maktstrid. Samtidigt har det kommit uppgifter om att han försökt köpa upp  Zound Industries. 

Konrad Bergström har avböjt att kommentera uppgifterna. 

Under den senaste tiden har han bland annat drivit ett "framtidslabb" på bolaget. Di Digital har tidigare rapporterat att det rör sig om en grupp på fyra personer som utforskat möjligheter inom nya affärsområden. 

Nu är det inte bara Konrad Bergströms tid på bolaget som är till ända – hans så kallade "framtidslabb" stängs också ned. 

Det meddelar Zound Industries pressansvarige Gustav Dahlgren i ett mail till Breakit. Han skriver att de under en längre tid diskuterat strukturen för "labs" och nu tagit beslutet att stänga ned den avdelningen.

”Avtalen med de konsulter som var verksamma inom labs har sedan tidigare avslutats och vi har under den senaste veckan haft en bra dialog med de berörda medarbetarna”, skriver Gustav Dahlgren.

Han uppger vidare att en av medarbetarna valt att hoppa på en ny roll inom bolaget medan bolaget uppges ”ömsesidigt enats om avslut” men de övriga två.

Läs mer