Här är tjänsten som hjälper dig att hitta rätt bostadsrättsförening

KTH
Här är tjänsten som hjälper dig att hitta rätt bostadsrättsförening

De tre grundarna, f.v. Johan Lorenzen, Robin Lundberg och Manne Larsson.

Jonas de Lange

Reporter

Borank.se vill bli den självklara sajten för alla som vill kolla upp bostadsrättsföreningars ekonomi.

Projektet började för ungefär ett år sedan när medgrundaren Manne Larsson själv skulle köpa en bostadsrätt. Han blev då tvungen att lägga ned mycket tid på att kolla upp bostadsrättsföreningar och hur den ekonomiska situationen var.

“Jag pluggar ekonomi och tycker att jag ändå har hyfsad koll på årsredovisningar men de kan vara ganska krångliga att få tag på och tar lång tid att analysera”, säger han.

Tillsammans med Robin Lundberg och Johan Lorenzen började han därför utveckla tjänsten som lanserades i helgen. Alla tre är studenter på KTH i Stockholm och de har även tagit hjälp av en forskare på KTH för att ta fram algoritmen som analyserar föreningarnas ekonomi.

På sajten kan personer som letar bostad söka upp olika bostadsrättsföreningar och se vilket betyg de har fått av algoritmen i form av ett A, B eller C. Bolaget erbjuder även en djupare analys mot betalning om användaren vill se vad som ligger till grund för betyget.

Tjänsten är än så länge bara släppt i en betaversion men intresset har redan varit stort enligt Manne Larsson.

“Vi har redan fått in 1300 förfrågningar om att kolla upp olika bostadsföreningar och jobbar successivt med att utöka databasen”, säger Manne Larsson.

Lanseringen har de finansierat själva och de tänker fortsätta växa organsikt under överskådlig tid.

“Vi har blivit kontaktade av riskkapitalister för investeringar men i nuläget känns det inte nödvändigt”, säger Manne Larsson.

Läs fler artiklar
LÄS MER