Sök

Schibsteds värsta fiende investerar 780 miljoner i svenskgrundade Frontier car group

NaspersFrontier Car Groupbilhandel

Peter Lindholm, medgrundare av Frontier car group. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den svenske entreprenören Peter Lindholm får in tungt kapital från sydafrikanska Naspers.

Breakit har tidigare rapporterat om Kinnevik-veteranen Peter Lindholms nya startup. Tillsammans med sitt Berlinbaserade team bygger han en slags digital bilhandel för begagnade bilar i utvecklingsländer.

För mindre än en månad sedan offentliggjorde bolaget en kapitalrunda på drygt en halv miljard kronor och nu slår Frontier car group på den finansiella stortrumman igen.

Bolaget har precis fått in en investering på 89 miljoner dollar – motsvarande 778 miljoner kronor. Sedan starten har bolaget tagit in närmare 1,5 miljard kronor i riskkapital.

"Tillväxten vi har sett sedan vi grundades 2016 är ett bevis på att marknaden är redo för att förändras. Det här partnerskapet ger oss den plattform och globala närvaro vi behöver för att bli den ledande marknadsplatsen för begagnade bilar inom snabbväxande marknader", säger Sujay Tyle, vd och medgrundare på Frontier car group i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer den här gången från den sydafrikanske radannonsgiganten Naspers. Bolaget drar framför allt in stora pengar på Blocket-liknande marknadsplatser runt om i världen och är bland annat investerare i ryska radannonssajten Avito, som grundades av svenskarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Naspers är Blocket-ägaren Schibsteds främsta konkurrent på den globala marknaden.

Läs mer