Sök

Northvolt växer snabbare än kontoret – letar nytt i väntan på Västerås

Northvolt

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Det gigantiska batteriprojektet behöver nya lokaler – i Stockholm.

Northvolt, som grundats av Tesla-veteranen Peter Carlsson, är det stora svenska industriprojektet som vill förse Europas framtida elbilar med batterier. Bolagets plan är att bygga anläggningar i Västerås och Skellefteå med flera tusen anställda de närmaste fem åren. Redan nu växer bolagets arbetsstyrka i snabb takt.

Enligt uppgifter till Breakit håller bolaget – bara ett år in – nu på att växa ur sitt kontor i centrala Stockholm. Nu letar man efter ytterligare en lokal i Stockholm för att experimentera med batterier.

“Vi tittar på olika typer av möjliga lösningar för att kunna fortsätta rekrytera enligt den plan vi har”, skriver Jesper Wigardt i ett sms till Breakit.

I nuläget har Northvolt över hundra anställda. Enligt Breakits uppgifter letar bolaget nu ett nytt kontor som kan rymma nästan lika många till.

Någon större satsning på produktion i Stockholm rör det sig däremot inte om, enligt Breakits uppgiftslämnare. I våras sattes det första spadtaget för bolagets testanläggning i Västerås och när den står klar 2019 är planen att det mesta av expansionen ska ske där och sedan vid den stora fabriken i Skellefteå.

Läs mer