Här filmar Youtubern "Pewdiepie" – inför en ny tv-show i Hollywood

Youtube
Här filmar Youtubern "Pewdiepie" – inför en ny tv-show i Hollywood

Skärmdump, Youtube

Sara Lindmark

Reporter

Youtubekarriär och en klassisk tv-show behöver inte utesluta varandra. Det svenska Youtubefenomenet Felix "Pewdiepie" Kjellberg är på väg att ta klivet in i Hollywoods strålkastarljus.

Youtube är framtiden och gammel-tv är utdöende. Så låter det ofta när man läser om medietrender kring ungdomars sätt att konsumera rörlig bild.

Trots det ryktas världens största ”youtuber”, svensken Felix ”Pewdiepie” Kjellgren, vara på väg att ta klivet in i Hollywoods strålkastarljus.

I några månader har den svenska youtubestjärnan hintat om att en stor sak är på gång under hösten. I augusti sa han att denna sak kommer att tvinga honom att uppdatera sin kanal mer sällan – från två videos per dag till en (åtminstone under september månad).

Förra månaden flög Pewdiepie till Los Angeles och fångades på kändissajten TMZ, som framförallt bevakar nöjesindustrin i USA. I en video pratar han i luddiga termer om att det faktiskt är en tv-show han kommer att dyka upp i.

“Jag kan inte säga så mycket om vad jag gör här (i Hollywood). Folk är oroliga att det ska läcka ut i media alldeles för snart,” säger han i videon.

I en ny video-blogg kan tittarna faktiskt skymta några scener ur tv-showen. Tre minuter in i det här klippet kan du se hur Pewdiepie går fram till en buss och säger skämtsamt medan kameran rullar:

“Jag är Pewdiepie. Hur kan du inte veta vem jag är?”

I filmen syns den klassiska Hollywood-skylten och Felix Kjellberg berättar att de filmar showens olika intron som kommer att innehålla kända landmärken.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER