Spotify-bossen: Apple Music har fått oss att växa snabbare

Spotify-bossen: Apple Music har fått oss att växa snabbare

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Än så länge har Apple Music inte visat sig vara någon ”Spotify-dödare”. Snarare tvärt om, enligt Spotifys grundare Daniel Ek.

Apple Musics intåg på streamingmarknaden har lett till att allt fler upptäckt Spotify och musikströmning. Det menar åtminstone Spotifys grundare och vd Daniel Ek, som vid ett event i kanadensiska Toronto under gårdagen kommenterade konkurrensen.

”Vi fortsätter sätta nya rekord vecka efter vecka”, sade Daniel Ek enligt Bloomberg.

Spotify är i dagsläget världens största musikströmningsplattform och har i dag över 20 miljoner betalande användare. 

Exakt hur många användare Apple Music har i dagsläget är det ingen som vet, men den amerikanska it-jättens chef för internettjänster, Eddy Cue, sade nyligen att bolaget hade 11 miljoner användare.

Hur många av dessa som faktiskt betalar för tjänsten framgick däremot inte.

I samband med evenemanget Sthlm Tech Fest för ett par veckor sedan intervjuades Spotifys grundare och vd, Daniel Ek, av Silicon Valley-profilen och poddaren Jason Calacanis. 

Den gången ville han däremot inte kommentera konkurrensen från Apple Music närmare.

”Jag vill inte prata om vad deras misstag är eller inte är. Jag fokuserar på att bygga det här företaget och jag tror att vi kommer att vinna genom att fortsätta göra det. Men tar vi för givet att vi kommer att vara ensamma i branschen? Så klart inte", lät det då.

Läs fler artiklar
LÄS MER