Sök

Donald Trump fortsätter svinga mot Amazon – krävt att posten dubblar avgiften

Amazon

Donald Trump. Foto: AP Photo/Evan Vucci/Rich Pedroncelli.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Presidentens krav skulle kunna kosta e-handlarna miljarder.

USA:s president Donald Trump är sannerligen inget fan av Amazon. Presidenten har återkommande svingat mot e-handelsjätten och bland annat anklagat Amazon för att använda postverket som springpojke för att undvika att betala lokal eller delstatlig skatt.

”Bara dårar, eller värre, säger att vårt förlustdrivande postverk tjänar pengar med Amazon”, röt Trump i början av april.

Nu rapporterar The Washington Post att presidenten personligen ska ha pushat den amerikanska postchefen Megan Brennan. Trump har upprepande gånger krävt att postverket ska dubbla Amazons och andra online-leverantörers avgifter för att skicka paket. 

Amazon, liksom många andra företag, använder tjänsterna för så kallade ”last mile” leveranser. Det innebär att de lämnar över paketen till det postkontor som befinner sig närmast kunden.

Om Trump skulle få sin vilja igenom skulle det här kunna kosta företagen mångmiljarder.

Enligt The Washington Post har chefen än så länge stått emot Trumps krav och hon har bland annat hänvisat till att man är bundna av kontrakt. Brennan har även sagt att samarbetet med Amazon gynnar postverket och visat exempel på andra företag man också samarbetar med.

Varken Vita huset, postverket eller Amazons grundare Jeff Bezos har kommenterar uppgifterna.

Läs mer