Sök

Annonssamarbete med Com Hem

Com Hem om Google-samarbetet kring TV Hub: ”Vi har fått en stor frihet att utveckla något som verkligen andas Com Hem”

TV Hub förenar linjär tv med playtjänster i HDR och 4K-kvalitet och styrs med hjälp av den smäckra fjärrkontrollen som har en röststyrningsfunktion.

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Styr din tv-upplevelse med rösten, ta enkelt del av nya uppdateringar och anpassa upplevelsen med appar från Google Play Store. Com Hem Tv Hub är den prisvinnande bryggan mellan traditionell tv och streamingtjänster.

Digitaliseringen påverkar alla branscher och förändrar våra konsumtionsmönster i grunden. Det vanliga tv-tittandet har länge förutspåtts tyna bort och försvinna till förmån för streamingtjänsternas utbud av serier och filmer. Men det stämmer inte helt. Orsakerna stavas bland annat sport, nyheter och andra direktsända händelser.

”Tablå-tv dominerar fortfarande tittandet generellt, även om det givetvis minskar något i yngre målgrupper. En del innehåll kommer alltid att passa vanlig tv bäst, medan högkvalitativa serie- och filmproduktioner mer och mer tas över av streamingtjänsterna”, säger Jessica Andersson, produktchef på Com Hem.

Läs mer om Tv Hub här – och klicka hem den redan idag!

Olika tittande på olika tjänster, alltså. Något som ofta syns i tv-bänken och på soffbordet i form av olika boxar och fjärrkontroller. Det vill Com Hem råda bot på – med Tv Hub kan tittaren enkelt leta upp och se den kanal, tv-serie eller film han eller hon vill se oberoende av vilken tjänst som distribuerar innehållet.

Com Hem Tv Hub är utvecklad på Googles open source-plattform med en Android TV-baserad mjukvara. Dessutom används Googles röststyrningsteknologi.

”Det är en stor fördel för oss att dra nytta av ett kraftfullt operativsystem och massa funktioner som röststyrning, inbyggd Chromecast och stöd för 4K. Vi haft fått en stor frihet att utveckla något som verkligen andas Com Hem, samtidigt som vi har fått tillgång till Googles styrka och potential”, fortsätter Jessica Andersson.

Förutom det tekniska partnerskapet med Google kan man både på insidan och utsidan hitta fler samarbeten. På fjärrkontrollen finns bland annat genvägar till Netflix, SVT Play och TV4 Play som gör det smidigt att komma åt de populära streamingtjänsterna. Inom kort kommer även Spotify finnas förinstallerat och då enkelt kunna nås via det intuitiva gränssnittet. En av de stora fördelarna med Com Hem Tv Hub är att användarupplevelsen förenklas för alla som idag kombinerar sitt tv-tittande med on-demand och streaming. 

Enkelhet är nyckelordet. Liten och smidig design, en fjärrkontroll och förinställda knappar för de största playtjänsterna. Och du behöver inte skaffa en ny hårdvara om två år för att få med det senaste – Com Hem Tv Hub uppdateras med jämna mellanrum så att nya appar och streamingtjänster kan installeras utifrån dina önskningar.

Skaffa tv från Com Hem och få tillgång till Sveriges största utbud av tv och play

Com Hem har själva utvecklat både hårdvaran och mjukvaran tillsammans med partners som Google och Technicolor. Vad är man mest nöjd med?

”Först och främst gränssnittet, där vi har försökt att modernisera den traditionella tv-upplevelsen men samtidigt behålla delar som vi ser är fortsatt viktiga. Sedan är vi glada över samarbetet med de stora aktörer och streamingtjänster som nås via fjärrkontrollens snabbknappar, det är ett helt nytt sätt för oss att jobba på”, säger Jessica Andersson.

”Vi är såklart också stolta över designen som vi har tagit fram själva och som redan har belönats med det internationella designpriset Red Dot Award för kvalitativ produktdesign.”

Läs mer