Börjar Fundedbyme se ljuset i tunneln? Tillväxten pekar åt rätt håll

FundedByMe Crowdfunding
Börjar Fundedbyme se ljuset i tunneln? Tillväxten pekar åt rätt håll

Daniel Daboczy, grundare Fundedbyme. Foto: Jonas de Lange

Finwire / Breakit

Fundedbyme ökade omsättningen och minskade förlusten under 2017.

Fundedbyme ökade omsättningen med 52 procent under 2017 samtidigt som förlusten krympte. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Fundedbyme är en plattform som låter bolag söka kapital från den stora massan utan att noteras på någon börs eller formell aktiehandelsplats – det som ofta kallas crowdfunding eller gräsrotsfinansiering.

Intäkterna ökade till 6,3 miljoner kronor med en förlust på 5,9 miljoner kronor. 2016 omsatte bolaget 4,1 miljoner kronor och gjorde en förlust på drygt 10 miljoner kronor. Förlusten minskade därmed med 44 procent jämfört med året innan.

Inräknat för förvärvet av Laika Consulting, landade nettoomsättningen på 38,6 miljoner kronor med ett resultat på -2,8 miljoner kronor.

Fundedbyme har i många år haft förluster som överstiger intäkterna men i år verkar den trenden vara bruten.

"Jag är mycket glad över att se att siffrorna pekar i rätt riktning med en minskad förlust, ökad omsättning och en hög tillväxt i medlemsantal. Vår strategiska konsolidering leder till organisk och strategisk tillväxt av medlemmar, intäkter, affärer och marknadsställning", konstaterar medgrundaren och vd:n Daniel Daboczy.

Han säger vidare att Fundedbyme inte utesluter fler strategiska förvärv. För en månad sedan stod det klart att IR-byrån Laika Consulting köptes upp.

I början av 2018 lämnade Fundedbyme in en ansökan om en notering på handelsplatsen NGM. När i tiden det väntas ske har ännu inte kommunicerats.

Tidigare i år gjorde Breakit en stor kartläggning av alla svenska investeringsobjekt på sajten fram till 2017. Läs mer om resultatet av det här: Är det en bra idé att investera i crowdfunding?

Läs fler artiklar
LÄS MER