Postnords nya drag – skaffar ny utlämningspartner

Postnord e-handel
Postnords nya drag – skaffar ny utlämningspartner

Annemarie Gardshol, vd för Postnord Sverige. Foto: TT/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Inom kort kan paket som skickats med Postnord hämtas ut på Pressbyråer och 7-Elevenbutiker.

Postnord har just nu ungefär 2000 utlämningsställen runt om i Sverige och de flesta finns i matbutiker. Men i takt med att e-handeln ökar blir paketen allt svårare att hantera för dem, framför allt i samband med näthandelstoppar som Black Friday och julhelgen.

I februari gick Coop ut med att de har sagt upp sitt avtal med Postnord just på grund av det ökade antalet paket. Avtalet har ett års uppsägningstid och förhandlingar pågår just nu mellan parterna. 

Nu vill Postnord ge kunderna fler möjligheter och har tecknat avtal med bolaget Reitan Convenience Sweden AB, som äger Pressbyrån och 7-eleven. Från och med 1 juni kan kunderna därför välja att hämta ut sina e-handelspaket från de butiker inom kedjorna som väljer att fungera som utlämningsställe. Kunderna kan välja att hämta sitt paket även på butiker som inte ligger i området där de bor.

“Vi är väldigt glada över samarbetet med Reitan och hoppas att många av butikerna ska välja att vara utlämningsställen. Vi ska finnas på centrala platser där många människor rör sig och Reitans butiker blir ett bra och välkommet tillskott”, säger Annemarie Gardshol, vd för Postnord Sverige i ett pressmeddelande.

Reitan driver sammanlagt cirka 500 servicebutiker och finns i stora delar av Sverige.

Läs fler artiklar
LÄS MER