Snart kan du få reda på hur mycket tid du lägger på Instagram

Breakit - Snart kan du få reda på hur mycket tid du lägger på Instagram

Foto: Istockphoto/Skärmdump

Caroline Englund

Reporter

Hur mycket tid tillbringar du på Instagram? Snart kan du få svaret.

Ett ännu inte lanserat verktyg har nämligen upptäckts i den populära appen. Funktionen kallas “User Insights” och ska bland annat visa hur mycket tid användaren har lagt på att kolla in sina vänners middagar, barn och andra upptåg på Instagram, skriver sajten Tech crunch.

Instagram kan alltså vara inne på samma spår som Google, som nyligen berättade att man kommer att lansera ett liknande verktyg.

”Genom att vara uppriktiga kring hur stor del av sina liv användarna lägger på sina favorit-appar kan techjättarna uppmuntra människor till bättre vanor och hjälpa dem undvika långa, passiva och asociala stunder framför skärmarna som skadar deras välbefinnande” skriver Techcrunch i en kommentar till saken.

Bakom upptäckten ligger utvecklaren Jane Manchun Wong som den senaste tiden avslöjat flera funktioner som ännu inte har lanserats på populära sociala medie-plattformar. Bland annat har hon hittat filer med bevis på att Facebook utvecklar avatarer i form av tecknade figurer som ska representera användaren på profilbilden. Det hela påminner i väldigt mycket om de Bitmoji-figurer som sedan en tid tillbaka finns i Snapchat, skriver sajten Mobil.

Jane Manchun Wong har också hittat en krypteringsfunktion i Android-versionen av Twitter, något som skvallrar om att mikrobloggen kan ha planer på att göra plattformen snäppet säkrare när det gäller direktmeddelanden, skriver samma sajt.

Instagram har inte kommenterat utvecklarens upptäckt och det är därmed oklart om och när verktyget kommer att lanseras.

Läs fler artiklar
LÄS MER