Ny svensk spelaffär - Gaming Corp köper Visual Dreams

Gaming CorpsVisual DreamsMobilspel

Foto: Flickr/Rob Buenaventura

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Börsnoterade Gaming Corps gör nyemission för att kunna ta över Norrköpingsbolaget Visual Dreams som gjort succé med sina basketspel.

Betalningen sker i form av 200.000 nyemitterade aktier i Gaming Corps till Visual Dreams ägare. Gaming Corps aktiekurs är i nuläget på 10,35 kr vilket innebär en köpesumma på drygt två miljoner kronor. I avtalet ingår även en potentiell tilläggsköpeskilling på ytterligare 100.000 aktier. Den totala köpesumman kan alltså uppgå till över tre miljoner kronor.

Visual Dreams har på kort tid blivit ett känt sportspelbolag i mobilsegmentet och har med sina basketspel över sju miljoner nedladdningar och ungefär 225.000 aktiva spelare i månaden. Bolaget har sin bas i Norrköping och är grundat av Kristofer Boman, David Marquardt och Harald Johansson.

I ett pressmeddelande skriver Gaming Corps att det i första hand är ett strategiskt uppköp och att de själva vill lansera en större satsning inom basketsegmentet i kölvattnet av affären.

”Visual Dreams har lyckats bygga upp en stor och entusiastisk bas av spelare världen över och vi ser Slam Dunk Basketball som ett utmärkt verktyg att slutföra redan påbörjade förhandlingar med några av de största namnen i världen inom basket”, säger bolagets vd Nicklas Dunham i pressmeddelandet.

Läs mer