Sök

Tesla omorganiserar och plattar till ledningsstrukturen

TeslaElbilarTransport

Elon Musk får själv fixa biffen. Foto: Paul Sancya/AP.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Möblerar om.

Tesla väljer att omorganisera verksamheten för att få en plattare ledningsstruktur på plats och därmed bättre kommunikation inom företaget. Det har vd Elon Musk uppgett i ett memo till de anställda, rapporterar Marketwatch.

Elon Musk sade att åtgärden, som även inkluderar att funktioner kombineras och andra oviktiga aktiviteter stryps, är nödvändiga för att förbereda Tesla inför framtiden.

Hans besked till de anställda kom inte långt efter att Wall Street Journal skrivit om att en högt uppsatt chef inom Tesla har lämnat företaget.

Det handlar om Matthew Schwall, ansvarig för kontakten med amerikanska säkerhetsutredare, som har gått över till Alphabets enhet inom autonom körning, Waymo.

I fredags meddelade Tesla även att ingenjörschefen Doug Field tagit tjänstledigt för att tillbringa mer tid med familjen.

Samma dag som Doug Fields tjänstledighet aviserades kom en Tesla-bil att krascha i Utah. En Model S bromsade inte tillräckligt vid ett rödljus och körde rakt in i en lastbil. Det framgår inte om Teslas självkörande bilsystem, Autopilot, var på vid tidpunkten för kollisionen men föraren har efteråt hävdat att så var fallet.

Läs mer