Talande spegel ska locka kunder till H&M:s butiker

H&M e-handel
Talande spegel ska locka kunder till H&M:s butiker

Foto: Skärmdump

Caroline Englund

Reporter

H&M testar talande speglar för att locka kunder till sina fysiska butiker.

Som bekant har H&M en tuff tid bakom sig med fallande aktiekurs och hackade försäljning. Kärnan i kedjans problem handlar om vikande försäljning i de fysiska butikerna och det vill ledningen ändra på genom att göra butiksbesöket till en upplevelse.

H&M har en rad så kallade testbutiker runt om i världen där bolaget testar olika tekniska lösningar och andra knep för att locka kunder. På Östermalm i Stockholm finns exempelvis en butik där kunderna erbjuds ett mindre men mer noggrant utvalt utbud, möjlighet att dricka kaffe och digital service i form av speciella taggar på kläderna som gör att personalen hela tiden har koll på vilka storlekar som finns ute.

I bolagets flaggskeppsbutik i New York testar man nu så kallade smarta speglar. Spegeln kallas för “Voice Interactive Mirror” och kunder kan genom att prata med spegeln bland annat kunna ta selfies och få modetips.

Informationen från spegeln kan överföras till kundens mobil genom en QR-kod och från mobilen kopplas kopplas sedan kunden till webbshoppen där kläderna kan inhandlas.

"Vi strävar ständigt efter att inspirera och överraska våra kunder. Vi har många spännande initiativ på gång och testar olika idéer för att stärka kundupplevelsen i butik. Den röststyrda och interaktiva spegeln syftar till att ge våra kunder en modern och interaktiv shoppingupplevelse", skriver H&M:s presstjänst i ett mejl till Breakit. 

H&M Voice Interactive Mirror är framtagen av företaget Visual Art tillsammans med Microsoft och Ombori.

“Eftersom spegeln drivs av röst- och ansikts-igenkänning är denna teknik tillsammans med QR-koderna centrala delar av spegelns ekosystem. Det skapar en aktuell upplevelse för kunden och suddar ut gränsen mellan den fysiska butiken och e-handeln”, skriver Visual Art i ett pressmeddelande, enligt sajten e-handel.se.

Kolla hur det funkar på videon här nedanför.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER