Ny miljardfond från Almi invest – som även tillsätter ny vd

Ny miljardfond från Almi invest – som även tillsätter ny vd

Breakit

Almi Invest drar igång en ny miljardfond för unga tillväxtbolag.

Helstatliga finansieringsbolaget Almi Invest har utsett Mikael Karlsson till ny vd. Har har sedan mars 2013 haft tjänsten som vice vd och kommer nu ta över som vd efter Jan Bengtsson som enligt tidigare rapporter väntas gå i pension under året.

Mikael Karlsson, som har erfarenhet som bland annat analytiker, affärsrådgivare och Investment Manager, tillträdde sin nya tjänst den 1 mars. Han kommer vara ansvarig för investeringar i unga tillväxtbolag, enligt ett pressmeddelande.

Almi Invests portfölj består idag av cirka 400 tidigare tillväxtbolag i olika branscher med ett totalt investerat belopp på cirka 1,2 miljarder.

"Normalt gör vi cirka en nyinvestering i veckan och 2014 gjorde vi rekordmånga nyinvesteringar i 77 tidiga tillväxtföretag. Vi fyller definitivt en viktig funktion. Vårt mål är att bidra till att nya svenska tillväxtföretag får en chans att utvecklas", säger Mikael Karlsson.

Almi Invest håller just nu på och reser en ny fond där målsättningen är att ta in 1,2 miljarder som ska investeras under de närmsta fem åren. Satsningen hoppas vara på sin plats till sommaren.

"Det här blir naturligtvis en spännande utmaning för mig. Speciellt då vi är mitt uppe i en intensiv fondresning", säger Mikael Karlsson i en kommentar.

Organisationen har idag 8 fonder som totalt förvaltar 1,5 miljarder.

Finwire/Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER