Sök

Fortsatt tungt för Edgeware

EdgewareStreaming

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Fortsatt tungt för streamingbolaget.

Edgeware sänker sitt finansiella mål vad gäller tillväxt.

Det skriver vd Karl Thedéen, som tillträdde i februari och som två månader senare fick leverera den andra vinstvarningen för bolaget i rad, i delårsrapporten.

Första kvartalet blev sämre än väntat, med en försäljning som föll nära 30 procent.

"Trots redan beslutade och planerade åtgärder för att stärka våra tillväxtmöjligheter samt med beaktande av rådande marknadssituation så har jag rekommenderat styrelsen att revidera det finansiella målet avseende försäljningstillväxt", skriver Karl Thedéen.

Edgewares finansiella mål är nu att ha en långsiktig årlig organisk omsättningstillväxt överstigande 10 procent. Tidigare var Edgewares mål att uppnå en organisk årlig omsättningstillväxt överstigande 20 procent.

"Detta ska inte ses som att vi inte ser möjligheter i marknaden utan snarare att jag är ödmjuk inför den tid det tar att ta nya affärer och skala dessa i volym", säger Karl Thedéen.

Det finansiella målen kring rörelsemarginal, kapitalstruktur och utdelningspolicy förblir oförändrade.

Bolagets affärsidén går ut på att sälja mjuk- och hårdvara – som gör det möjligt för exempelvis internetoperatörer att ge strömmad rörlig bild till sina kunder. I december 2016 klev Edgeware in på Stockholmsbörsen, den artikeln kan du läsa här. 

Läs mer