Hemnet höjde priserna – och gjorde en rekordvinst

Hemnet
Hemnet höjde priserna – och gjorde en rekordvinst

Cecilia Beck-Friis. Foto: Hemnet/ Tina Axelsson.

Towe Boström

Reporter

Det blev en riktig vinstfest för bostadssajten Hemnet.

”Det är en rekordhög vinst och marginalen är bättre än förra året”, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis till Di Digital.

Hon syftar på att bostadssajten omsatte 323 miljoner kronor under förra året, vilket är en ökning med 27 procent från föregående år.

Vinsten landade på 108 miljoner kronor, en ökning med 32 miljoner kronor jämfört med 2016.

Det var i slutet av 2016 som det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic köpte Hemnet tillsammans med techprofilerna Pierre Siri och Henrik Persson.

Cecilia Beck-Friis konstaterar att bolaget gör ett bra år trots alla förändringar. Hon är själv relativt ny på posten och tillträdde som vd i september förra året.   

"Våra intäkter ökar främst på grund av det höga utbudet på marknaden och det faktum att vi höjt priserna”, säger Cecilia Beck-Friis till Di Digital. 

I dag betalar säljarna mellan 600 och 2100 kronor för en annons på sajten. Det tidigare priset, som låg på 600- 1600 kronor, höjdes under förra sommaren.  

Utöver det tjänar Hemnet även pengar på tilläggstjänster för mäklare och övrig annonsering.   

Cecilia Beck-Friis uppger att Hemnet fortsätter satsa på tillväxt och genomför stora tekniska investeringar för en snabbare produktutveckling.

Vi har tidigare berättat att Hemnet klubbades för två miljarder kronor – och allt grundaren fick ut är 15.000 kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER