Sök

Klarna landar superavtal – direktaccess till 250.000 handlare

KlarnaMagento

Michael Rouse, kommersiell chef på Klarna. Foto: Press samt TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala banken integreras i e-handelsjätten Magento. Kan det här bli USA-genombrottet bolaget väntat på?

Breakit har tidigare kunnat rapportera om att fintechraketen Klarna har haft svårt att slå sig in på den amerikanska marknaden. Efter två år i landet hade bolaget missat sina mål och i årsredovisningen avslöjades att alla länder utöver Norden och Tyskland stod för endast 5 procent av bolagets totala omsättning.

Nu verkar det dock som att Klarna fått fatt i nyckeln till att slå stort på andra sidan Atlanten. I ett pressmeddelande berättar bolaget nämligen att man landat ett avtal med Magento.

Det amerikanska bolaget är en av världens största e-handelsplattformar och har, enligt egen uppgift, över 250.000 anslutna handlare. Klarnas olika betallösningar kommer nu att bli en prioriterad betallösning i e-handelsplattformen. Kort förklarat blir det mycket enklare för Magento-handlare att integrera Klarna på sina sajter.

“Vi är stolta över att väljas ut som en av betalmetoderna i den senaste versionen av Magentos plattform. Utvecklingen av vårt partnerskap drivs av en stark efterfrågan bland handlare och visar kvalitén i vår flexibla, trygga och smidiga betaltjänst”, säger Michael Rouse, global kommersiell chef på Klarna, i ett pressmeddelande.

En intressant detalj i sammanhanget är att riskkapitalbolaget Permira är investerare i Magento. För ungefär ett år sedan köpte bolaget även en aktiepost på drygt 13 procent i Klarna. I vintras klev Permiras Andrew Young även in i Klarnas styrelse.

Läs mer