Lämnar Investor – nu ska hon hjälpa storbanken digitalisera

SEB fintech
Lämnar Investor – nu ska hon hjälpa storbanken digitalisera

Sara Öhrvall. Foto: Press

Direkt / Breakit

Går in i bankens verkställande ledning.

Sara Öhrvall har utsetts till chef för "Digitalisering, Kundupplevelse och Kommunikation" vid SEB och kommer att ingå i bankens verkställande ledning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I tisdags meddelades att Sara Öhrvall inte ställer upp för omval i Investors styrelse, på grund av ett då ännu hemligt nytt uppdrag.

Sara Öhrvall kommer att leda SEB:s arbete med att "sätta strategier och finna tillväxtmöjligheter i skärningspunkten mellan kundbehov, nya tekniska lösningar och avancerad dataanalys", säger SEB:s vd Johan Torgeby i pressmeddelandet och betecknar sin nyrekrytering som "en av Sveriges mest erkända digitala strateger".

Hon börjar sin tjänst  13 augusti, och Sara Öhrvall kommer dessförinnan att lämna styrelseuppdrag även i SEB, Dagens Industri, DN, och Expressen.

"I ett finansiellt landskap som påverkas av disruptiva teknikkrafter ser jag fram emot att bli en del av SEB-teamet för att forma och utveckla en framtida bankupplevelse som möter snabbt växande kundförväntningar. Banker verkar i en komplex miljö där förtroende och transparent kommunikation är avgörande för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att koppla ihop det övergripande ansvaret för SEB:s digitalisering, kundupplevelse och kommunikation med min bakgrund i att driva digital transformation", säger den nya kommunikationschefen, som ersätter Viveka Hirdman-Ryrberg.

Detta eftersom hon lämnar banken för Investor, där hon ersätter Stefan Stern som informationsdirektör.

Läs fler artiklar
LÄS MER