Vintern kämpig för Bygghemma – som slog förväntningarna

Bygghemmae-handel

Bygghemmas koncernchef Mikael Olander.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Bästa första kvartalet i företagets historia.

 Bygghemma påverkades av den långa vintern och den sena våren. Men Bygghemma överträffade, enligt bolaget självt, de förväntning analytiker hade i samband med noteringen i mars.

"Kvartalet har för oss, i likhet med branschen som helhet, påverkats av den osedvanligt sena våren, och särskilt av rekordkylan på alla våra marknader under mars månad - vår försäljning av utemöbler var t.ex. avsevärt lägre än under samma period förra året, något som väsentligt påverkat heminredningssegmentet, som trots detta växte organiskt med 9 % i perioden", skriver Bygghemmas vd Mikael Olander i rapporten för det första kvartalet.

Bygghemmas ebita-resultat justerat för jämförelsestörande poster (bland annat kostnader för börsnoteringen) uppgick till 30,6 miljoner kronor (19,5). Det rapporterade rörelseresultatet var -29,2 miljoner kronor (5,6).

"Vi är mot bakgrund av detta (vintern; reds anmärkning) särskilt stolta över att kunna rapportera vårt bästa första kvartal hittills avseende både omsättning och underliggande lönsamhet. Och för mig personligen är det glädjande att kunna notera att det justerade EBITA-resultatet är väsentligt högre än analytikernas förväntningar, som sammanställdes i samband med noteringen. Med det sagt ser vi givetvis fram emot vårsäsongen under andra kvartalet", skriver Bygghemmas vd.

Läs mer