Kinnevik investerar i budtjänsten Budbee

Budbeee-handel

Cristina Stenbeck. Foto: TT/press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Stenbeck-familjens investmentbolag Kinnevik går in tungt i budstartupen.

I april ingick Kinnevik en överenskommelse om att investera 80 miljoner kronor för en ägarandel om 20 procent i den svenska budtjänsten Budbee. 

Det framgår av bolagets delårsrapport som kom idag.

"Som en del av vårt ökade fokus på att bygga upp vår privata portfölj i Norden ingick Kinnevik i april en överenskommelse om att investera i Budbee. Bolaget driver en modern kundcentrerad logistikplattform specialiserad inom e-handel. Tillväxten inom e-handel är fortsatt stor och vi ser betydande potential och möjligheter på den här marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med grundare och ledning för att fortsätta utveckla bolaget", skriver vd:n Georgi Ganev i delårsrapporten. 

Budbees vd Fredrik Hamilton är ser fram emot ett samarbete med storbolaget.

"Det här är väldigt kul och jag ser framemot att arbeta tillsammans med Kinnevik och utveckla bolager tillsammans med dem".

Hur vill ni utveckla bolaget?

"Vi vill förbättra vårt kunderbjudande, fortsätta ligga i framkant, arbeta hårt och skapa mervärde."

Förra året tog Budbee in 29 miljoner kronor i nytt kapital och bland investerarna finns H&M gruppens CO:LAB, Klarnas medgrundare Sebastian Siemiatkowski och Paul Fischbein, tidigare vd för Qliro.

2016 omsatte Budbee cirka 16,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på drygt 4 miljoner kronor.

Budbee är ett transportbolag som utför hemleveranser för olika e-handlare. De har samarbete med olika åkerier som kör för dem men har också egna fordon. 

Läs mer