Sök

Carlström tar över ordförandeklubban – nu är den skandalomsusade ägaren tillbaka

FingerprintFingersensorer

Gör comeback som styrelseordförande. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Fyra personer tackade nej till styrelseplatser.

Fingerprint Cards storägare Johan Carlström, som tidigare också varit vd i bolaget, föreslås bli ny ordförande i bolaget.

Fingerprints nuvarande styrelseordförande Jan Wäreby har avböjt omval till styrelsen.

Det framgår av valberedningens förslag, enligt kallelsen till bolagets årsstämma.

Valberedningen består av Johan Carlström (valberedningens ordförande), Dimitrij Titov och Jan Wäreby. Claes Romander har deltagit i valberedningens arbete fram till sitt utträde ur densamma den 13 februari 2018.

"Det antecknas att Dimitrij Titov inte har deltagit i valberedningens förslag gällande densamme", heter det i kallelsen.

Även Ted Elvhage och Juan Vallejo föreslås väljas till nya ledamöter av styrelsen. Omval föreslås samtidigt av Urban Fagerstedt, Alexander Kotsinas, Tomas Mikaelsson och Dimitrij Titov.

Förutom Jan Wäreby har också Åsa Hedin, Carl-Johan von Plomgren och Ann-Sofie Nordh avböjt omval till styrelsen.

Sensorbolaget Fingerprint, som bland annat utvecklar touchsensor till mobiltelefoner, var under en period ett av Stockholmsbörsens hetaste bolag. Men efter att intresset för fingertryckssensorer tycks ha svalnat – trendsättaren Apple har exempelvis valt att satsat på ansiktsigenkänningsteknik snarare än fingeravtryck – har smällarna avlöst varandra för Fingerprint.

Johan Carlström är sedan tidigare misstänkt för insiderbrott.

Läs mer